Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

O Concello de Bueu e a Asociación de Hostalaría da vila, coa colaboración da Federación de Comerciantes e Industriais do Morrazo (Fecimo), organizan do 7 ao 10 de marzo as “II Xornadas gastronómicas en feminino Bueu”, unha iniciativa que se desenvolve por segundo ano consecutivo para poñer en valor o papel das mulleres na cociña. Coa vista posta no 8 de marzo, Día Internacional das Mulleres, un total de quince locais da vila crearán as súas propias tapas inspiradas na cociña de Toñi Vicente, muller pioneira na profesionalización da cociña e na visibilización feminina na hostalaría, e á que se lle renderá unha homenaxe.

A iniciativa busca visibilizar o papel das mulleres cociñeiras, que constitúen máis do 80% das cociñas de restauración, ademais de seguir dinamizando a gastronomía da vila, que é unha das máis potentes da comarca.

Os locais hostaleiros que participarán este ano son Pyramis, Volver, Casa Quintela, O Ratiño, Noite Tapas, Morriña, O Farol, Esmorga, Centoleira, Casa Videira, Buena Vibra, Baiuca, Aturuxo, Zarzamora e A Cepa,  que ofrecerán tanto ao mediodía como á noite tapas a un custe de 3.50 €, nas que expresarán o seu coñecemento da cociña de Toñi Vicente.
Precisamente, no marco destas xornadas organizarase unha homenaxe á cociñeira, que se celebrará o 7 de marzo ás 18.30 horas no salón de plenos da Casa Concello. Posteriormente, ás 19 horas, está programada a presentación do libro «A miña cociña», que organizará a Libraría Miranda no 2º andar da Praza de Abastos

Locais hostaleiros

Buena Vibra

TAPA:
Ceviche de corvina con leite de tigre e tostón (plátano macho frito).
HORARIO:
12.30 a 14.00 e 20.00 a 22.00

Baiuca

TAPA:
Bola galega rechea de polbo,patacas , grelos e tetilla.
HORARIO:
12.30 a 14.00 e 20.00 a 22.00

Noite Tapas

TAPA:
Peixe sapo braseado, lagostino confitado, cabaciña e olivas negras deshidratadas sobre unha bullabesa de peixe.
HORARIO:
12.30 a 14.00 e 20.00 a 21.30

Esmorga

TAPA:
Brioche recheo de polo crocante á mostaza, maio de cúrcuma e maio de arando, améndoas tostadas e brotes verdes.
HORARIO:
13.00 a 140.00 e 20.00 a 21.30

O Ratiño Pequeno

TAPA:
Vieira con crema de patacas e crocante de xamón.
HORARIO:
Mércores e xoves 20:00h a 22:00h
Xoves, venres, sábado e domingo: 12.00 a 14.00
Venres, sábado e domingo: 20.30 a 21.30

A Centoleira

TAPA:
Tartar de robaliza
HORARIO:
13.00 a 14.00 e 20.30 a 22.00

O Farol

TAPA:
Carpaccio de polbo da ría, wakame e caviar de chiles.
HORARIO:
Sábado e domingo: 13.00 a 14.00
Xoves, venres, sábado e domingo: 19.30 a 21.00

Aturuxo bar

TAPA:
Peixe azul mariñado e recheo, con olivada e vinagreta de tomate.
HORARIO:
13.30 a 14.30 e 20.30 a 22.30

Pyramis

TAPA:
Solombo de porco, piña caramelizada con ron, xamon e salsa de almendra sobre falso coral
HORARIO:
12.30 a 14.00 e 20.30 a 21.30

A CEPA

TAPA:
Crema de cabaza con kéfir e xamón.
HORARIO:
13.00 a 15.00 e 20.30 a 22.30

Bar Magic

TAPA:
Cóctel de mexillón e gambas acompañado de maionesa de aguacate e lima.
HORARIO:
13.00 a 15.30 e 20.30 a 23.00

Volver

TAPA:
Polo de curral cocido en crema de mostaza Dijon, cabaciña encurtido, rapsodia de arando con toque de xenxibre entre panes de cristal.
HORARIO:
13.00 a 15.00 e 20.00 a 22.30

A taberna de Casa Videira

TAPA:
Tosta de robaliza marinada con fiuncho e encurtidos
HORARIO:
Venres, sábado e domingo: 13.00 a 15.30
Xoves, venres e sábado: 20.00 a 23.30

La Zarzamora

TAPA:
Carne con Trufa, viño aromático, xamón y panceta ibérica sobre parmentier e salsa de carne.
HORARIO:
Xoves e venres: 12.30 a 14.00; e 20.00 a 21.15
Sábado: 12.30 a 14.00 e 20.00 a 21.15

Domingo: 12.30 a 14.00

Casa Quintela

TAPA:
Espaguetes negros, verduriñas ( pemento vermello e verde, cabaciña e cenoria), sobrasada e vieira.
HORARIO:
Xoves, venres, sábado e domingo: 12.00 a 14.00
Xoves, venres e sábado: 20.30 a 22.30

Morriña

TAPA:
Pan gua bao con salchicha de tenreira galega con tomate, cebola e aguacate con salsa de tuétano de tenreira.
HORARIO:
13.00 a 16.00 e 20.30 a 23.00